20/11/2019 Raimon Panikkar i la necessitat d'una nova mutació de la consciència, amb Juan Egea, a Girona

Tornar
RSS

El dimecres 20 de novembre a les 18:30h, a l'aula Aurora Bertrana de la Biblioteca Barri Vell de la UdG (Plaça Ferrater Móra, 1, Girona), va tenir lloc la primera de les "Lectures Fons Raimon Panikkar" d'aquest curs que organitzen el Seminari Raimon Panikkar i la Biblioteca de la Universitat de Girona. Va portar el títol «Raimon Panikkar y la necesidad de una nueva mutación de la conciencia», que anà a càrrec de Juan Egea, doctor en Matemàtiques i llicenciat en Ciències Físiques. L'Opera Omnia Raimon Panikkar es publica a Fragmenta.

En aquesta sessió vam aproximar-nos al pensament de  Raimon Panikkar a partir de la necessitat d’un canvi radical en la consciència humana, tal i com s’expressa en tota la seva obra a partir d’idees com la «metanoia radical» o la «nova innocència». Això ens va permetre obrir una nova línia de comprensió del pensament panikkarià, establint una forta connexió amb el filòsof alemany Jean Gebser, i amb d'altres autors presents al Fons Panikkar de la UdG, com Teilhard de Chardin o Sri Aurobindo.

El Seminari Raimon Panikkar de la Càtedra Ferrater Mora organitza les Lectures Fons Raimon Panikkar, amb la col·laboració de la Biblioteca del Barri Vell de la Universitat de Girona, per resseguir qualsevol petit fil de l’immens tapís que formen els textos que el teixeixen el Fons Panikkar i fer-ne una presentació, tot i generant uns interdisciplinars i interculturals guions i materials que, junt amb la gravació de la sessió, es posen a disposició de tothom.

Lectures Raimon Panikkar

A la primavera de 2015, en el marc del Simposi Internacional de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani «Raimon Panikkar Intercultural and Interreligious Dialogue», s'inaugurà a la Biblioteca Barri Vell de la Universitat de Girona el Fons Raimon Panikkar integrat per prop de 13.000 llibres i més de 700 col·leccions de revistes.

El Seminari Raimon Panikkar, en col·laboració de la Biblioteca del Barri Vell, va iniciar a la tardor del mateix any les Lectures Raimon Panikkar.

Diversos membres d'aquest seminari es plantegen fer recerca en el Fons Raimon Panikkar, per poder resseguir qualsevol petit fil de l'immens tapís que formen els textos que el teixeixen, i fer-ne una posterior xerrada de presentació oberta a tothom, a l'aula Aurora Bertrana de la mateixa Biblioteca.

Un treball de dinamització del Fons  Raimon Panikkar amb decidida voluntat de donar–li continuïtat.

D'aquestes lectures han sorgit unes molt interesants, interdisciplinars i interculturals propostes de reflexió, que han generat uns guions de treball, materials o textos que posem a la vostra disposició com una invitació a pelegrinar per l'univers del Fons Raimon Panikkar.