Josep Rius-Camps, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, i Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta, van presentar el llibre Converses amb Josep Rius-Camps junt amb Joan Ferrer, doctor en filologia semítica i professor de la Universitat de Girona, i Vicenç Villatoro, periodista i escriptor. Va ser el dimarts dia 8 d’abril a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

Aquesta activitat fou organitzada conjuntament per la Biblioteca Jaume FusterFragmenta Editorial.

 

Converses amb Josep Rius-Camps, d’Ignasi Moreta

Brillantor intel·lectual, profunditat espiritual, riquesa discursiva, calidesa humana, llibertat interior, són alguns dels trets que permeten descriure, per simple aproximació, un carisma impossible d’explicar amb paraules: el del teòleg i biblista Josep Rius-Camps. Erudit apassionat, destaca per l’originalitat i la gosadia de les seves aportacions en els camps bíblic i patrístic.

En aquest llibre, Josep Rius-Camps explica no solament els resultats de les seves recerques, sinó la manera com hi ha arribat. Hi trobem també el relat d’una vida gens convencional (formació al seminari, estudis de teologia a Roma i Alemanya, retorn a Catalunya, instal·lació a l’ermita de Sant Pere de Reixac…), així com intuïcions al voltant de temes (filosòfics, teològics, etc.) que no són objecte de les seves investigacions acadèmiques, però sí de les seves inquietuds «existencials».

El llibre sorprèn per la profunditat dels interessos de fons de Josep Rius-Camps i per episodis desconeguts de la seva vida, constituïda no solament per fets exteriors, sinó també per esdeveniments de caràcter interior.