Fragmenta és una de les set editorials independents que s’han sumat a la campanya ‘Adopta una llibreria’ engegada per Comanegra, conjuntament amb Adesiara, Fonoll, Sidillà, Apostroph, Obscura i Trípode. Així, ofereix ja a la seva web poder comprar llibres online i abonarà el 30% de la compra a la llibreria que els usuaris hagin escollit. Els compradors també podran triar si demoren el lliurament dels exemplars que comprin fins al moment que acabi el confinament.

Amb aquesta nova acció, Fragmenta pretén pal·liar els efectes que tenen sobre les llibreries i el conjunt del sector les mesures de confinament decretades arran de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

L’acció està inspirada en una campanya similar portada a terme per les editorials italianes i se suma a altres iniciatives de suport a les llibreries com ara la promoció del portal Libelista, on s’hi poden trobar tots els llibres de Fragmenta, o el portal Llibreries Obertes, on hi ha les últimes novetats.

Per poder comprar llibres de Fragmenta cal anar al catàleg, bé des de la home o bé des de les seves pàgines específiques:

– Assaig
– Introduccions
– Sagrats i Clàssics
– Opera Omnia Raimon Panikkar
– Fora de col·lecció
– Petit Fragmenta
– Fragmentos (col·lecció en castellà)

També es pot buscar per autors, en català o en castellà. Després d’elegir el llibre, s’ha de prémer l’opció comprar i anar seguint les instruccions. Un cop triada la comanda, cal indicar a les “notes” de la pàgina on es formalitza tant la llibreria assignada, si és el cas, com la preferència de rebre-la després del confinament.

Sant Jordi 2020

Aquesta iniciativa també es posa en marxa uns dies abans de la data tradicional del Dia del Llibre, per Sant Jordi, que enguany no es podrà celebrar amb normalitat. Per la seva banda, la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes i del sector de la flor de Catalunya han acordat fixar la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa del 2020 per al dijous 23 de juliol, data en la qual Fragmenta oferirà els seus llibres a la seva parada habitual al Passeig de Gràcia de Barcelona, davant el número 75.