Eduard Cairol, doctor en filosofia i professor a la UPF, i Josep M. Terricabras, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de UdG, van conversar en una nova sessió dels Diàlegs panikkarians, que giren al voltant dels volums publicats fins ara de l’Opera Omnia Raimon Panikkar. Fou el dijous 28 de novembre de 2013 a les Cotxeres del Palau Robert i van parlar del llibre Visió trinitària i cosmoteàndrica: Déu, home, cosmos (Fragmenta, 2011).

Els Diàlegs panikkarians estan organitzats per la Fundació Vivarium Raimon Panikkar, la Institució de les Lletres CatalanesFragmenta Editorial i compten amb la col·laboració de l’Institut d’Humanitats de Barcelona i Casa Àsia. Transport: Metro: Diagonal; FGC: Provença; Bus: 24.

[Fotos a Facebook]

Visió trinitària i cosmoteàndrica: Déu, home, cosmos

El llibre va publicar-se a cura de l’autor i de Milena Carrara Pavan. Coordinació de l’edició catalana: Xavier Serra. Traduccions d’Ignasi Boada, Anna Serra, Jesús Silvestre, Josep M. TerricabrasJosep Torras Rodergas.

La Trinitat no és cap monopoli cristià. A més, no afecta Déu exclusivament, sinó la realitat mateixa, que és trinitària: la intuïció cosmoteàndrica considera que la realitat consta d’una dimensió divina, una altra d’humana i una altra de còsmica. La Realitat, en la seva totalitat, és la Trinitat completa.

Aquest volum aplega dos dels llibres més celebrats de Raimon PanikkarLa TrinitatLa realitat cosmoteàndrica. Amb La Trinitat, l’autor supera el monoteisme sense caure en un ateisme nihilista, com supera el monisme sense caure en el dualisme. A La realitat cosmoteàndrica es posen en relleu les tres grans dimensions de la realitat: la divina, la humana i la còsmica. Tres textos completen el volum: una extraordinària aportació sobre «La divinitat» publicada originàriament a The Encyclopedia of Religion d’Eliade, una saborosa meditació sobre els rostres de Déu i una aguda reflexió sobre l’home entès com a misteri trinitari.