Debat a partir de la recent publicació del quadern Llum i ombres (Cristianisme i Justícia) i dels llibres La gravetat i la gràcia, de Simone Weil, i Simone Weil: el silencio de Dios, de Josep Otón (Fragmenta), celebrat el dimarts 6 de juliol, a les 19h, a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia (C. Roger de Llúria 13, Barcelona).

L’acte comptà amb la participació de José Ignacio González Faus, teòleg, autor del del quadern Llum i ombresPau Matheu, graduat en filosofia, autor de la presentació i la traducció de La gravetat i la gràciaJosep Otón, doctor en història, autor de Simone Weil: el silencio de DiosOriol Quintana, doctor en humanitats i professor de l’IQS i Rosa Rius, professora titular de filosofia a la Universitat de Barcelona.

Per José Ignacio González Faus «Simone Weil crítica el que més estima. I no en té prou en parlar dels pobres, sinó que cal ser amb ells». «Hi ha una certa dimensió del sagrat que afecta políticament, en l’obra de Weil», indicava Pau Matheu. Per la seva banda, Josep Otón creu que «Simone Weil il·lumina molts àmbits: des del gènere, a la mística, el compromís polític o la filosofia». Finalment, «aquesta coincidència de publicacions s’ha de celebrar com un joc de transmissió imprescindible perquè no es perdi», deia Rosa Rius.

El debat va ser presentat per Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta, i moderat per Sònia Herrera, doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la UAB i responsable de de l’Àrea Social de Cristianisme i Justícia.