Mia Prat, membre del Seminari Panikkar, practicant de meditació vipassana i que ha participat en recessos intensius d’arreu del món, va fer una conferència en el marc de les “Lectures Fons Raimon Pannikar” que organitzen el Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural i la Biblioteca de la Universitat de Girona. Portava per títol “L’art de meditar en el buddhisme antic (theravada) del Cànon Pali” i va celebrar-se el dimecres 25 d’octubre a les 18:30h. L’Opera Omnia Raimon Panikkar es publica a Fragmenta.

La biblioteca personal de Raimon Panikkar, que acull la UdG des de 2012, és el punt de partida d’una sèrie de presentacions i discussions relacionades amb el seu pensament i la seva obra. Les sessions, obertes fins a completar l’aforament, se celebren a la Biblioteca Barri Vell (Josep Ferrater Mora 1, Girona).

Mia Prat ens va presnetar el «Visuddhimagga» el magne compendi de les tècniques meditatives desenvolupades pel primer buddhisme, també anomenat del Cànon Pali, recollides a Sri Lanka al segle V dC per Buddhaghosa. Tot plegat en el marc de l’obra i sobretot del Fons Raimon Panikkar de la UdG on hi trobem una quantitat important de monografies i textos d’aquest buddhisme antic (theravada) de llengua pali.