Berta Meneses

Tornar

Berta Meneses (Palència, 1945) és llicenciada en ciències químiques i teologia. És religiosa filipense i mestra zen en la línia de transmissió de Harada, Yasutani i Yamada (Zen Soto – Rinzai) Escola Sambokyodan. Treballa com a professora de matemàtiques i informàtica a l’Escola Nostra Senyora de Lourdes, a Barcelona. Des del final dels anys setanta ha dut a terme un treball de recerca i aprofundiment de la cultura oriental, sobretot del buddhisme zen, participant periòdicament en cursos intensius de zen a Espanya, a diverses ciutats d’Europa i al Japó. Ha estat deixebla de Willigis Jäger Ko’un-Ken i d’Ana M. Schlüter Kiun-An, mestres de l’Escola zen Sanbo-Kyodan. Va ser reconeguda Mestra Zen a Kamakura (Japó), l’any 1993, per Kubota Ji´un Roshi, i el 1998 per Ana M. Schlüter Kiun-An, amb el nom de Cho-Sui-An. Actualment duu a terme un treball intens dins l’àmbit del zen mitjançant conferències, cursos de meditació i participant en seminaris d’estudi en diversos països d’Europa, América i el Japó. És presidenta de la Associació Zen Dana Paramita (Barcelona). Dins del Zendo Betania, és la mestra responsable de la zona de Catalunya i Balears, i de les zones de l’Amèrica Central, a El Salvador, i de l’Amèrica del Sud, a l’Equador.

És autora d'un dels contrapunts del llibre El zen, de Raquel Bouso, i fou entrevistada al llibre Monges, de Laia de Ahumada.

Autora de:

  • El zen Raquel Bouso El zen Contrapunts de Ramon Badia, James W. Heisig i Berta Meneses
  • Monges Laia de Ahumada Monges

En castellà:

  • Monjas Laia de Ahumada Monjas Prólogo de Carme Riera. Traducción de Julia Argemí
  • Monjas Laia de Ahumada Monjas Prólogo de Carme Riera. Traducción de Julia Argemí

Ressons:

Reportatge sobre el llibre 'Monges' a Signes dels Temps (TV3) Reportatge sobre el llibre 'Monges' a Signes dels Temps (TV3) Reportatge sobre el llibre 'Monges' a Signes dels Temps (TV3)
Reportatge sobre el llibre "Monges" a Signes dels Temps (TV3)

Quan encara no s'havia presentat públicament el [+]

Presentació de 'Monges', de Laia de Ahumada Presentació de 'Monges', de Laia de Ahumada Presentació de 'Monges', de Laia de Ahumada
Presentació de "Monges", de Laia de Ahumada

El 7 d'abril de 2008 més de 300 persones van ass [+]

Fotografies Clicka per descarregar les fotografies en alta resolució