Anna Punsoda

La luxúria

La luxúria no és el pecat més mal vist, perquè secretament tots el podem comprendre i disculpar, però sí que és el més temut i contra el qual s’ha escrit més literatura. Sobretot perquè posa en perill la família, sobre la qual s’aguanten les comunitats polítiques. I perquè, més enllà d’aquest aspecte públic, la luxúria conté en ella mateixa un component demoníac.

Anna Punsoda reflexiona sobre la condició ambigua del desig: és qui fractura el subjecte de la modernitat, un subjecte lliure, autosuficient, capaç de mantenir a ratlla qualsevol passió alienadora; i, tanmateix, també és l’escletxa miraculosa per on reneix el que donàvem per mort. «Pensar les tensions sexuals per protegir el feble és un deure amb la persona i la història. Fer-ho sense matar el desig és un deure amb la vida, l’art i la gràcia del món», afirma l’autora.

La sèrie «Pecats capitals» pretén oferir una visió fresca i rigorosa de la cada «pecat» a càrrec de noves veus de l’assaig català.

Autora - Anna Punsoda
Autora Anna Punsoda

Anna Punsoda (Barcelona, 1985) és llicenciada en periodisme per la Universitat Ramon Llull i en filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar el màster «Pensament i Estudis Clàssics». La mouen l’escriptura i la comprensió de les relacions personals des de la literatura i la història cultural i espiritual europees.

Fa quinze anys que es dedica al periodisme cultural en diversos mitjans, com El País, el diari Ara, Nació Digital, Catalunya Ràdio, RAC1 o El Nacional, on va impulsar el suplement cultural La Llança. Entre els autors que ha traduït de l’alemany destaquen Rilke, Kafka i Panikkar. Amb la seva primera novel·la, Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), va guanyar el premi Roc Boronat. Actualment és editora i col·laboradora de la revista Dialogal.

A Fragmenta ha publicat La luxúria (2020), dins de la sèrie «Pecats capitals», i ha traduït parts del llibre Fe, hermenèutica, paraula (2016), un dels volums de l’Opera Omnia de Raimon Panikkar, i el llibre de Raimon Panikkar i Pinchas Lapide ¿Parlem del mateix Déu? (2018). També dirigeix les sèries Assaltar la Bíblia, Deu Manaments i Pecats Capitals de la col·lecció Assaig.

Ressons

Carrega'n més

Vídeos

Xavier Graset conversa al voltant de la sèrie "Pecats capitals" (Fragmenta) amb els seus autors.

Xavier Graset conversa al voltant de la sèrie “Pecats capitals” (Fragmenta) amb els seus autors.

Fragmenta publica la sèrie sobre els pecats capitals a la col·lecció “Assaig” (en català) i a “Fragmentos” (en castellà). Després de La mandra, d’Oriol QuintanaL’enveja, de Marina PorrasL’avarícia, d’Oriol Ponsatí-Murlà, els pròxims volums seran La gola, d’Adrià Pujol CruellsLa luxúria, d’Anna PunsodaLa supèrbia, de Jordi Graupera, i La ira, de Raül Garrigasait. Tots set autors van intervenir en un col·loqui al programa “Més 324”, al canal 324 i a TV3, conduït per Xavier Graset.