Tornar

Marià Corbí El conocimiento silencioso

Las raíces de la cualidad humana

Una selección de textos a cargo de Teresa Guardans

Marià Corbí se propone dar una fundamentación laica, sin creencias ni religiones, a lo que nuestros antepasados llamaron espiritualidad y que él prefiere denominar sabiduría o cualidad humana profunda, ya que hablar de espiritualidad presupone una antropología basada en la contraposición entre cuerpo y espíritu.

El punto de partida de Corbí no es ni creyente ni religioso, sino antropológico, cultural y social. Su preocupación central es cómo concebir y favorecer hoy el cultivo de la sabiduría en un presente en el que las formas tradicionales de vivir las dimensiones hondas de la existencia han quedado desplazadas, así como las palabras que servían para hablar de esta posibilidad.

Las tradiciones religiosas son portadoras de un legado de sabiduría a preservar, de la misma forma que las copas son portadoras de vino. Lo importante es que unas copas obsoletas no nos dejen sin acceso al vino. Iniciarse en la vida espiritual es aprender a discernir entre el vino y la copa.

Con el apoyo del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Autor

Marià

Marià Corbí (València, 1932) és doctor en filosofia i llicenciat en teologia. Ha estat professor de Ciències Socials a ESADE i a la Fundació Vidal i Barraquer. Ha dedicat la seva vida a l’estudi de les conseqüències ideològiques i religioses de les transformacions generades per les societats postindustrials i d’innovació contínua, proposant una religió sense religió. Amb aquest propòsit va impulsar la creació del Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa (CETR), que dirigeix des de 1999, com un espai que pogués afavorir el desenvolupament de la qualitat humana profunda, aprenent del llegat del passat. Entre les seves publicacions destaquen: La religió que ve (Claret, 1991), Conocer desde el silencio (Sal Terrae, 1992), Religión sin religión (ppc, 1996), El camí interior, més enllà de les formes religioses (Viena, 1999, ed. castellana: Bronce, 2001), Métodos de silencio (CETR, 2006) i Hacia una espiritualidad laica: sin creencias, sin religiones, sin dioses (Herder, 2007).

A Fragmenta, és autor d'un capítols de Mística i diàleg interreligiós (ed. Francesc Torradeflot, 2007), i d'un dels dels contrpunts del llibre El sufisme, de Halil Bárcena (2008). Una selecció dels seus textos feta per Teresa Guardans ha estat publicada al llibre El conocimiento silencioso. Las raíces de la cualidad humana (2016).

El conocimiento silencioso
Col·lecció:
Fragmentos
Volum:
37
Núm. de pàgines:
304
Primera edició:
setembre del 2016
ISBN:
978-84-15518-43-3
Enquadernació:
rústica, 13 x 21 cm
PVP: 19.90
Teresa Guardans va parlar del 'coneixement silenciós' de Marià Corbí Teresa Guardans va parlar del 'coneixement silenciós' de Marià Corbí Teresa Guardans va parlar del 'coneixement silenciós' de Marià Corbí
Teresa Guardans va parlar del "coneixement silenciós" de Marià Corbí

El passat dijous 24 de gener a les 19h a la seu de CETR Barcelona,  Teresa Guardans hi va pronunciar la conferència «El coneixement silenciós», sobre  El conocimiento silencioso. Las raíces de la cualidad humana , llibre de  Marià Corbí del qual  Guardans fou la curadora. L'acte va cloure el  cicle de conferències «Perspectivas del pensamiento de Corbí», que se celebraren des del el 8 de novembre de 2018a la mateixa seu ( Carrer Rocafort, 234 Barcelona ). [+]

Fotografies Clicka per descarregar les fotografies en alta resolució