Imatge corporativa

El logotip de Fragmenta és constituït per 8 quadrats de diferents mides i gradacions en el Pantone 200 C. La forma del símbol evoca la idea de multiplicitat, i les posicions relatives dels quadrats confereixen dinamisme al conjunt. Aquest logotip es pot utilitzar sol o acompanyat per «Fragmenta», «Fragmenta Editorial» o «Fragmenta www.fragmenta.cat». El text ha d’aparèixer sempre en versaletes (Small Caps & Oldstyle Figures, en semibold només la paraula Fragmenta) i amb els caràcters espaiats entre si (amb un kèrning de valor vint vegades superior al cos de la lletra).

Imatge corporativa 1

La família tipogràfica utilitzada en el logotip i en tots els nostres llibres i materials és l’Adobe Garamond, una lletra contemporània redissenyada el 1989 per Robert Slimbach per a la casa Adobe a partir dels tipus romans de Claude Garamond i dels tipus itàlics de Robert Granjon, dos noms importants de la tipografia del segle XVI. A partir del classicisme depurat d’aquesta font tipogràfica romana —i també d’altres fonts, quan es tracta de text en grec, hebreu, sànscrit, xinès, etc.—, amb un interlineat generós i detalls molt acurats (els números elzevirians, les versaletes d’inici de capítol, la l geminada amb el kèrning correcte, els accents diacrítics, etc.), Fragmenta fa una aposta pel rigor i la claredat, pel plaer de la lectura i la bellesa objectual de cada llibre.

Imatge corporativa 2

El paper de la tripa que fem servir és un offset neutre allisat de 80 grams, amb el PH neutre, que fabrica per a nosaltres Papelera del Oria (Guipúscoa). Aquest paper compta amb l’ecocertificació FSC, que garanteix que la pasta de paper procedeix d’una explotació amb totes les garanties ecològiques i socials. Les cobertes són en cartolina estucada de 240 grams, plastificada amb polipropilè mat a una cara. Utilitzem sempre dues o tres tintes a la coberta. L’enquadernació la fem en rústica cosida i amb solapes —fins i tot en els llibres petits, perquè eviten la degradació de la coberta i, per tant, asseguren al llibre més anys de vida—, o també en cartoné, com és el cas dels volums de l’Opera Omnia Raimon Panikkar.

Imatge corporativa 3