Tina Vallès, Gabriel Salvadó

Bocabava

Text de Tina Vallès. Il·lustracions de Gabriel Salvadó

Un nen sense sort, aquest és en Bocabava. Té un ull distret i l’altre sorprès, i tot el dia ensopega i col·lecciona nyanyos perquè no mira on ha de mirar. Sempre té un pam de boca oberta i el coll de la samarreta xop pel regalim de saliva que li cau.

Un peix sense color, aquest és en Secalló. Viu a la parada de peixos de la fira ambulant de la comarca. Mentre que els altres peixos troben amo de seguida, ell envelleix en una peixera escarransida i arraconada.

Un dia la fira ambulant s’instal· la al carrer d’en Bocabava… i res no tornarà a ser com abans.

Compra a AKIARA Books

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Tina Vallès - CV
Autora Tina Vallès

Tina Vallès (Barcelona, 1976), llicenciada en filologia catalana (Universitat de Barcelona, 1999) és escriptora, traductora i correctora. Ha treballat i treballa per a les principals editorials del país, com també per a empreses del sector del disseny i la publicitat. Ha traduït del castellà al català diverses obres, entre les quals destaquen: Benito Bermejo, Francesc Boix, el fotògraf de Mauthausen (2002); Laia Longan, Otto, el nen que va arribar amb la neu (2008); Mercè Ibarz, Rodoreda: exili i desig (2008); Lluís Cabrera, Catalunya serà impura o no serà (2010); Antonio Gamoneda, Un armari ple d’ombra (2011); Pablo d’Ors, Biografia del silenci (2013), o Marta Gómez Mata i Fèlix Rabal, Petites històries de banquets (2016). És autora dels reculls de contes per a adults L’aeroplà del Raval (2006), Un altre got d’absenta (2012) i El parèntesi més llarg (2013, Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions), les novel·les Maic (2011) i La memòria de l’arbre (2017, Premi Llibres Anagrama). I per al públic infantil, ha escrit El caganer més divertit del Nadal (2011), Petita història del Palau Güell (2011), Totes les pors (2016) i Bocabava (Fragmenta, 2016, amb il·lustracions de Gabriel Salvadó). És editora del portal dedicat al conte Paper de vidre, i és membre fundadora de l’APTIC. També és una de les traductores de Mística, plenitud de Vida, Mite, símbol culte, i Fe, hermenèutica, paraula, tres dels volums de l’Opera Omnia de Raimon Panikkar que publica Fragmenta Editorial.

Web: www.tinavalles.cat

Gabriel Salvadó - CV
Autor Gabriel Salvadó

Gabriel Salvadó. Vaig néixer el 1966 i sempre he viscut al costat del riu i els horts, a tocar de Barcelona. No tinc estudis ni títols, només el de patró de veler. El meu avi arreglava bicicletes, però per fer diners treballava en una fàbrica. El meu pare cuida un hort, però també treballava en una fàbrica per un sou. A mi no m’agraden les fàbriques, i sóc pobre. Però m’estimo més caminar pel riu, els gats, la cervesa del vespre, la llum del sol o navegar a vela. De vegades estic desanimat i de vegades estic content, i accepto totes dues coses perquè són part de la vida, i a mi la vida m’agrada molt. Sóc un explicador, i tot això és el que explico dibuixant i escrivint

Web: www.gabrielsalvado.com

Ressons

Carrega'n més

Vídeos