Laia de Ahumada, Mercè López

El sisè sentit

Text de Laia de Ahumada. Il·lustracions de Mercè López.

A més dels cinc sentits, en dec tenir un altre que no es veu ni se sent, que no fa olor ni té gust, i que tampoc no es pot tocar: el sisè sentit!

És aquell que em fa veure el que no es veu a primera vista. És aquell que m’ajuda a sentir amb tot el cos el que passa dins meu.

Compra a AKIARA Books

Autora - Laia de Ahumada
Autora Laia de Ahumada

Laia de Ahumada (Barcelona, 1957), és doctora en filologia catalana i escriptora. Inspiradora del Centre Obert Heura i de l’associació Terra Franca. La temàtica de la seva escriptura és el camí espiritual i la recerca interior. S’interessa per la creació d’un nou llenguatge que transmeti l’experiència espiritual fora dels àmbits religiosos, amb la intenció d’apropar-la a tota persona que estigui en recerca.

Com a investigadora centra els seus estudis en l’escriptura femenina de l’època moderna.

Ha col·laborat en projectes de la Universitat de Barcelona i de l’Institut d’Estudis Catalans. És membre del consell assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.

Imparteix cursos, xerrades i conferències sobre diferents temes del seu àmbit d’acció, d’estudi i pensament, i col·labora en diferents publicacions i mitjans de comunicació, empesa per un únic desig que enfila l’escriptura, la investigació i el treball social: comunicar i compartir la riquesa de saber qui som.

És autora dels llibres A cau d’orella. Teresa de Jesús llegida avui (Claret, 1996), Vull parlar de Déu (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2001), Epistolaris d’Hipòlita Roís de Liori i d’Estefania de Requesens (s. XVI) (Universitat de València, 2003), Hipòlita Roís de Liori (1479-1546) (Ediciones del Orto, 2005), Paraules des del silenci (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2005), Monges (Fragmenta, 2008), Els noms de Déu (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2010), Monjas (Fragmenta, 2011), La vivència de Jesús des de l’espiritualitat (Ed. Claret, 2012), A cel ras. Converses amb joves pastors (Pagès, 2013), co-autora, amb Teresa Forcades i Àngela Volpini, del llibre Una nova imatge de Déu i de l’ésser humà (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2012), autora del llibre d’entrevistes Espirituals sense religió (Fragmenta, 2015) i autora del llibre infantil El sisè sentit, amb il·lustracions de Mercè López (Fragmenta, 2017). També és autora d’un contrapunt del llibre L’hinduisme, de Svami Satyananda Sarasvati (Fragmenta 2013).

A la base de dades d’autors de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana: http://www.escriptors.cat/autors/ahumadal/

Mercè López
Autora Mercè López

Mercè López. Soc il·lustradora. Vaig néixer a Barcelona el 1979. Vaig començar a pintar als onze anys i a fer llibres als vint-i-cinc. Dibuixo, pinto i faig moltes altres coses. No hi sento gaire de l’orella dreta, però m’agrada moltíssim la música, que sempre m’acompanya quan faig els meus dibuixos. M’agraden les veus greus. Em puc passar hores mirant els colors que fa la llum als edificis i entre els arbres, o mirant els estels. De vegades comparteixo casa amb un gat que és la cosa més suau que he tocat mai. I ara estic aprenent a rodar per un tatami; a voltes em sembla molt tou i altres sembla que hagi caigut sobre una pedra. M’agrada tastar menjars diferents en els meus viatges. I hi ha olors que em fan reviure moments del passat, com la del gessamí, que em fa recordar les estones que passava dibuixant al balcó de casa dels meus pares. Hi ha molts sentiments per als quals em costa trobar paraules; per això dibuixo.

Sóc autora de les il·lustracions d’El sisè sentit, amb text de Laia de Ahumada (Fragmenta, 2017).

Ressons

Carrega'n més

Vídeos