Emparaular el món

El pensament antropològic de Lluís Duch

A cura de Joan-Carles Mèlich, Ignasi Moreta i Amador Vega

Al llarg de més de tres dècades, l’obra de Lluís Duch (Barcelona, 1936) s’ha anat consolidant en l’àmbit dels estudis d’història de la cultura europea amb una veu veritablement singular. Els seus estudis sobre el mite són ja un referent ineludible al nostre país i a Amèrica Llatina.

Emparaular el món, títol d’aquest volum, és una de les expressions més reeixides de Lluís Duch, ja que s’hi dóna cita l’abast del seu compromís intel·lectual i espiritual amb l’ésser humà que habita un aquí i un ara ineludibles. Emparaular el món dota de sentit tot el que conté aquest volum: a més d’una introducció general al pensament de Lluís Duch, un conjunt d’aportacions centrades en moments principals de la seva obra o que hi entren en diàleg, així com dos textos de Duch mateix sobre la qüestió del mite, una biografia breu de l’autor i una bibliografia completa de les seves publicacions.

Aquest llibre vol ser una invitació a la lectura de la peculiar antropologia desenvolupada per Lluís Duch al llarg de més de quaranta llibres i de centenars d’articles científics, i vol constituir, amb motiu del seu setanta-cinquè aniversari, un homenatge al pensador, a l’antropòleg i al monjo.

Ressons

Carrega'n més

Notícies

Carrega'n més

Vídeos

Homenatge a Lluís Duch: El savi que va emparaular el món

El dimecres 9 de gener, a les 19h, la secció de Filosofia de l’Ateneu Barcelonès va celebrar un homenatge públic a Lluís Duch, finat el mes de novembre passat, a la sala Oriol Bohigas de la seu de l’entitat (Canuda 6, Barcelona), amb diverses intervencions i una actuació musical. El títol de l’homenatge fou “El savi que va emparaular el món”, prenent el títol de l’obra en commemoració del seu 75 aniversari publicada a FragmentaEmparaular el món.Fragmenta també acaba de publicar Sortida del laberint, la seva obra pòstuma, un repàs a la seva biografia vital i intel·lectual.