Halil Bárcena, Mariona Cabassa

Històries de Nasrudín

Versió de Halil Bárcena. Il·lustracions de Mariona Cabassa

El protagonista d’aquest recull de contes, el llegendari Nasrudín, encarna la figura del savi foll que desconcerta per la seva conducta espontània i desinhibida, semblant a la d’un infant. Tanmateix, les històries de Nasrudín van més enllà de l’acudit convencional: són un exemple immillorable del poder transformador de l’humor. Prepareu-vos perquè, en presència de Nasrudín, tot és possible!

Compra a AKIARA Books

Fotografia Halil Bárcena CV
Autor Halil Bárcena

Halil Bárcena (Renedo, Cantàbria, 1962) és islamòleg, doctor en filologia àrab i especialista en mística sufí. També és llicenciat en ciències de la informació, diplomat en llengua àrab, màster en estudis àrabs i diploma d’estudis avançats en humanitats. Ha cursat estudis islàmics i de filologia àrab i persa al Marroc, Jordània, el Líban i Síria. Format en musicologia oriental, és intèrpret de ney, la flauta dervix de canya. Col·labora amb les universitats de Barcelona i Deusto. L’any 1998 funda l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona, que dirigeix des d’aleshores. Dirigeix també el grup de música i dansa sufí ’Ushâq. És autor de la monografia El sufisme (Fragmenta, 2008), la versió de la qual en castellà —ampliada—, Sufismo, va publicar-se el 2012 també per Fragmenta. També és autor de la traducció al català de Dīwān, de Ḥal·lāğ (Fragmenta, 2010) i també al castellà (Fragmenta, 2021), edicions bilingües cal·ligrafiades a mà per ell mateix. És coautor, amb Marià Corbí, de Jesús de Nazaret, el mito y el sabio. Una lectura del Evangelio de Juan desde una espitritualidad laica y desde el sufismo (2010). El 2015 va publicar Històries de Nasrudín, a la col·lecció Petit Fragmenta, amb il·lustracions de Mariona Cabassa.

Autora - Mariona Cabassa
Autora Mariona Cabassa

Mariona Cabassa (Barcelona, 1977). Vaig néixer i visc a Barcelona. Que jo recordi, sempre he dibuixat, encara que acostumo a dir que podria haver sigut ceramista, pastissera, joiera, florista…, qualsevol professió que em permetés expressar-me artísticament i treballar amb les mans. Vaig començar estudiant disseny gràfic a l’escola Massana, però un parell d’anys més tard vaig comprendre que necessitava més pinzells, més llapis i menys pantalles d’ordinador. Després vaig anar a Estrasburg per aprendre sobre il·lustració i gravat. Em dedico des de fa bastants anys a dibuixar la meva altra passió.

He il·lustrat l’àlbum Històries de Nasrudín (2015), amb la versió de Halil Bárcena, i El dia del’Anar i Venir (2016), un conte d’Alain Allard.

Ressons

Petit Fragmenta

— Direcció General d'Afers Religiosos | Generalitat de Catalunya

Slow books

— Lletra lligada [blog de Mireia Esparza]

Carrega'n més

Notícies

Carrega'n més

Vídeos

Booktrailer d”Històries de Nasrudín’, de Halil Bárcena i Mariona Cabassa

Històries de Nasrudín. Versió de Halil Bárcena. Il·lustracions de Mariona Cabassa

El protagonista d’aquest recull de contes, el llegendari Nasrudín, encarna la figura del savi foll que desconcerta per la seva conducta espontània i desinhibida, semblant a la d’un infant. Tanmateix, les històries de Nasrudín van més enllà de l’acudit convencional: són un exemple immillorable del poder transformador de l’humor. Prepareu-vos perquè, en presència de Nasrudín, tot és possible!

 

‘Històries de Nasrudín’, Halil Bárcena i Mariona Cabassa, premi Serra d’Or de Literatura Infantil

Històries de Nasrudín, amb text de l‘islamòleg Halil Bárcena i il·lustrat per Mariona Cabassa, ha obtingut el Premi Crítica Serra d’Or de Literatura Infantil, que ha estat lliurat aquest migdia al Palau Moja de Barcelona en un acte presidit per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el conseller de Cultura, Santi Vila, i el P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler, a més de Josep Massot, director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, en el cinquantenari de la seva edició.

Presentació de la col·lecció Petit Fragmenta

El dijous, 12 de novembre del 2015 a la llibreria La Central, (Mallorca 237, Barcelona), ha tingut lloc la presentació de la nova col·lecció infantil Petit Fragmenta. A l’acte hi han intervingut Inês Castel-Branco, directora de la col·lecció i autora de RespiraJoan-Carles Mèlich, professor titular de filosofia de l’educació a la UAB, Halil BárcenaMariona Cabassa, autor i il·lustradora d’Històries de NasrudínÀlex TovarÀfrica Fanlo, autor i il·lustradora de Funàmbulus, moderats per Ignasi Moreta, editor de Fragmenta.

Carrega'n més